Dijous, 22 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest diumenge s’inicia una nova tanda de visites de la Ruta Modernista de Vilafranca

El recorregut comença al pati del Museu , on es presentarà la ruta i es comentaran genèricament algunes de les obres modernistes més destacades de les que hi ha al fons del Museu.

La visita segueix l’important patrimoni arquitectònic modernista fruit del ressorgiment econòmic de la comarca de l’Alt Penedès de finals del segle XIX i principis del segle XX amb importants obres dels arquitectes Santiago Güell, Eugeni Campllonch i Antoni Pons, entre d’altres.

En acabar la ruta, els visitants poden gaudir d’un exclusiu concert basat en la producció musical d’Apel·les Mestres, autor vinculat a Vilafranca i als modernistes vilafranquins com el poeta Lluís Via i el músic i folklorista Francesc de Paula Bové.

Joan Cuscó, músic i estudiós de la figura d’Apel·les Mestres, ha recuperat algunes partitures del llegat de l’autor per ser interpretades amb motiu d’aquesta ruta i que faran un repàs de les inquietuds del modernisme musical català. Els concerts estaran interpretats per Montse Rios al piano i la soprano Neus Calaf.

La Ruta Modernista de Vilafranca s’inclou dins les "9 Rutes modernistes a prop de Barcelona" que impulsen els municipis amb patrimoni modernista i la Diputació de Barcelona. Per aquest motiu, els participants d’aquestes visites rebran, a partir d’ara, un "Carnet del Modernisme" amb el qual es poden obtenir descomptes a les rutes de Sitges, Terrassa, al Vallès Oriental, el Maresme, l’Alt Berguedà, el Baix Llobregat, Manresa i Reus.

El preu de la visita de Vilafranca més el concert de música modernista i el carnet de descomptes és de 4 euros per persona. Les visites començaran diumenge puntualment a les 11 del matí al Pati del Museu i cal fer reserva prèvia a l’Oficina Municipal de Turisme a la planta baixa de la Casa de la Vila, al telèfon 93 818 12 54.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: