Divendres, 1 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Alcaldes dell’Alt Penedès afectats pel desdoblament de la carretera N-340 s’han reunit per plantejar

El projecte que el Ministeri de Foment ha posat a exposició pública afecta entre d’altres als municipis de Castellet i la Gornal, Els Monjos, Olèrdola, Vilafranca i Sant Cugat.

Representants d’alguns d’aquests ajuntaments i el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès es van reunir divendres per tal d’analitzar conjuntament l’afectació del nou projecte. El ministeri ha una proposta amb tres alternatives de traçat, i depenent de cada alternativa la proposta definitiva pot afectar més o menys al territori de determinats municipis. Es pot plantejar així un problema de possible conflicte d’interessos.L’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, ha explicat que l’objectiu de la reunió era la de mantenir un primer contacte per tal d’intentar trobar una proposta que satisfaci a tots els municipis de l’Alt Penedès, sobre tot per millorar la vertebració comarcal.Un dels temes de consens en la reunió d’aquest divendres passat va ser el plantejament de reivindicar la gratuitat de l’autopista AP-7 per anar a Barcelona. De tota manera això no treu que sigui també interessant el projecte desdoblament de la carretera N-340 perquè pot millorar les comunicacions d’altres municipis del Penedès pels quals no passa l’autopista.

Pel que fa a Vilafranca una de les tres alternatives passa pràcticament pel traçat previst en el pla d’ordenació urbana, i per tan es considera el correcte, exceptuant alguns aspectes de les connexions a les entrades i sortides de la vila, per les quals es plantejarà al.legacions al projecte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: