Dijous, 22 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca Televisió serà comarcal a partir de gener

Vilafranca TV es proposa assolir una cobertura informativa comarcal lany 2005, com fa Ràdio Vilafranca. Les darreres millores tècniques, una nova torre de reemissió, i la signatura de convenis de col·laboració amb els

El Consell d’Administració de SERCOM SL, l’empresa que gestiona Ràdio Vilafranca i Vilafranca TV, va acordar en la seva darrera reunió que Vilafranca TV passi a fer una cobertura informativa d’àmbit comarcal, com fa la ràdio, i així s’ha previst en el pressupost pel 2005.

L’objectiu de Vilafranca TV és i seguirà sent Vilafranca del Penedès i tot allò que interessa a la seva població, que naturalment inclou fets que passen a la comarca. Però mentre que la cobertura radiofònica comarcal és relativament fàcil, la necessitat de disposar d’imatges fa molt més complicada la informació televisiva, motiu pel qual els informatius de televisió s’han centrat fins ara en allò que passava al terme municipal.

Habitualment, les cameres de Vilafranca TV es desplacen a tot Catalunya per produir els programes "Solidària" i "Va de castells", que es distribueixen a través de la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya. Però realitzar informació comarcal suposa un increment de recursos tècnics i humans que no s’havia afrontat fins ara.

Aquest any s’han posat les bases per avançar cap a una televisió comarcal, amb la consolidació de l’equip d’informatius, la millora dels espais de treball, i l’adquisició d’una unitat mòbil per a la televisió. Els primers passos van consistir en l’ampliació i la millora dels informatius diaris, i l’inici d’informatius els caps de setmana, que es reprendran a partir de gener. També s’han fet obres de millora als estudis de televisió, amb la creació d’un plató i l’adequació de tres sales d’edició i realització, que s’inauguraran ben aviat.

Finalment es van proposar convenis de col·laboració amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i els ajuntaments de la comarca, com a mesura per facilitar un creixement gradual, coherent i assumible per l’equip de Vilafranca TV. Fa un any SERCOM SL va signar un conveni amb l’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues, que s’acaba de renovar, pel qual ha pogut rebre un tractament informatiu a Vilafranca TV amb les mateixes condicions que el municipi de Vilafranca del Penedès. Altres ajuntaments de l’Alt Penedès signaran convenis similars a principis de l’any que ve, en funció de les seves necessitats informatives, no només de notícies sinó també per garantir un mínim de reportatges.

Amb aquests convenis de col·laboració i la inversió de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, que faran possible assumir l’increment necessari de recursos humans i tècnics, ben aviat serà realitat la televisió comarcal que des de fa temps es demana des de molts sectors. Una demanda que és deguda a la prèvia millora de continguts informatius i de programació que Vilafranca TV ha realitzat darrerament, gràcies a l’esforç de tot el seu equip humà, que fa possible una televisió cada vegada de més qualitat i més propera a la ciutadania.

Però no tindria gaire sentit oferir informació comarcal si la major part de pobles de la comarca, i també alguns barris de Vilafranca, encara no poden veure Vilafranca TV. Per tant, des de l’Ajuntament de Vilafranca també s’han fet negociacions per instal·lar un repetidor de la senyal de Vilafranca TV, de manera que ben aviat es podrà veure en perfectes condicions a tota la comarca. Aquesta torre de reemissió també permetrà millorar la qualitat de la recepció de Ràdio Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: