Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els ponents del debat que Salvem el Penedès ha organitzat aquest cap de setmana lamenten la planific

La Plataforma ecologista va organitzar al llarg de tot el dissabte una Jornada de debat i dinformació sota el títol "PER UNA NOVA CULTURA DEL TERRITORI".

La Jornada s’ha iniciat amb la intervenció de

Despres de Pau Batlle l’encarregat de continuar la sessió va ser Ton Salvador. L’arquitecte va realitzar una conferència basada en la reordenació de criteris, apel.lant a la cordura en els canvis del territori.

Per la tarda van tenir lloc les dues darreres conferències de la jornada.

Xavier Bayer va exposar la riques en fauna i flora de la que encara gaudeix el Penedès, amb la conferència titulada algunes mostres de la riquesa natural del nostre entorn.

Bayer destacava les destrosses que al llarg dels anys s’han anat produïnt a la comarca, i tot i que encara podem gaudir d’una gran varietat d’espècies aquestes es veuen afectades degut a l’actuació en el territori.

L’arquitecte i paisatgista Ada Llorens va ser l’encarregada de cloure la jornada, amb la ponència Ciber- arcadia contra el suburbi metropolità.

En el transcurs de la conferència Llorens va exposar les accions que podrien reconduir les urbanitzacions creades als anys 60 i 70. La ponent va basar el seu discurs en la possibilitat de potenciar un desenvolupament econòmic però alhora conservant el valor patrimonial.

Llorens va parar especial atenció a la necessitat de reconstruïr mentalitats alhora de pensar en quin entorn volem viure i què se’n derivarà de les actuacions que es realitzin.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: