Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El sí al tractat a la constitució europea ha estat el guanyador del referèndum a Vilafranca i comarc

La jornada de votacions del referèndum es va viure ahir amb normalitat, sense incidències remarcables, però de bon matí es podia deduir que la participació no seria massa elevada. Tot i amb això,

Desprès de conèixer els resultats representants dels partits polítics a nivell local van fer una valoració dels resultats a Vilafranca.

Des del PSC, el primer secretari local, Francisco Romero, assenyalava que la vila ha donat un sí europeista.

Per part de CiU el diputat, Joan Raventós, estava satisfet perquè el sí va ser el guanyador i es lamentava de la baixa participació, entenent que la Generalitat no ha fet prou per mobilitzar a la ciutadania per que anés a votar.

Raventós també apuntava que en general a tots els partits es poden haver produit fugues de vots.

Per part del PP el president local, Josep Ramon, es queixava del poc suport institucional que s’ha donat per part del govern de l’estat per afavorir la participació. En relació als resultats de Vilafranca es mostrava satisfet.Per part d’ERC, Ramon Xena, comparava els resultats del referèndum amb les darreres eleccions europees.Xena reconeixia que el resultat final no és el que volia esquerra però valora el 33% del no com un pas endavant per esquerra.Per part d’Iniciativa per Catalunya Verds, el president local, Patro Recober lamentava l’alta abstenció, que demostra que feia falta més temps per informar als ciutadans del que suposa la constitució europea.

Segons Recober els resultats a la vila han estat més favorables però no per estar contents.Des de la CUP, Roger Guasch , apuntava l’intens treball explicatiu que ha fet l’esquerra independentista. Tot i lamentar que el sí hagi superat el no Guasch destacava que la veritable guanyadora ha estat l’abstenció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: