Divendres, 23 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El grup municipal del PP a Vilafranca considera que l’estació actual pot acollir els trens regionals

El regidor del PP a Vilafranca, Josep Ramon, acompanyat de Josep Maria Arroyo i Eladio Garcia, ha comentat aquesta tarda les seves opinions sobre la compareixença de la setmana passada al congrés de Madrid per parlar sobre el pas del TGV per Vilafranca i la possibilitat de situar una estació de regionals a la capital [...]

El regidor del PP a Vilafranca, Josep Ramon, acompanyat de Josep Maria Arroyo i Eladio Garcia, ha comentat aquesta tarda les seves opinions sobre la compareixença de la setmana passada al congrés de Madrid per parlar sobre el pas del TGV per Vilafranca i la possibilitat de situar una estació de regionals a la capital de l’Alt Penedès. Josep Ramon ha explicat que l’afirmació que va fer el director de Renfe sobre el pas de trens regionals per Vilafranca de cara al 2007 o 2008, no porta implícit la construcció de la nova estació.

L’altre motiu era de caire econòmic, ja que el fet que l’estació es situés fora de Vilafranca podria implicar que hi haguessin menys usuaris. Al voltant de tot això s’ha de fer un estudi econòmic, que de moment i pel que va comentar el regidor del PP, no està contemplat.

D’altra banda, els representants del PP han comentat el seu dubte sobre la construcció real de l’estació, ja que del que es va comentar també en la compareixença es podria desprendre que poden haver problemes i que finalment l’estació de manteniment sigui com s’havia previst en un inici.

El problema estaria relacionat amb la llei d’expropiacions forçoses, que podria permetre que si es vol canviar l’ús al que estava destinat el terreny, els propietaris puguin reclamar-lo; fet que impediria la construcció de l’estació.

Des del PP es considera que els motius tècnics que s’havien adduït en un principi ja no es contemplen, i que les raons que argumenta l’equip de govern son únicament de mobilitat i polítiques, de voler l’estació fora de Vilafranca. Els populars han lamentat també que la reunió que s’havia de fer dijous passat a l’Ajuntament amb la presència de tècnics proposats per els diferents grups, es suspengués sense data, amb la sospita de que realment l’equip de govern el vol ajornar definitivament i no permetre que es dugui a terme.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: