Dilluns, 20 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Crònica de la Primera Trobada de Plataformes Catalanes "Aturem la guerra"

Un dels principals compromisos que van adquirir dissabte a la capital de la comarca de l’Anoia va ser tornar a convocar manifestacions per als dies 15 de febrer i 20 de març, dia Internacional contra la guerra.

Un dels principals compromisos que van adquirir dissabte a la capital de la comarca de l’Anoia va ser tornar a convocar manifestacions per als dies 15 de febrer i 20 de març, dia Internacional contra la guerra.

Que la flama de la pau no s’ha extingit va quedar prou clar dissabte. Els organitzadors han assenyalat que les xifres de participació corroboren que l’interès de les plataformes catalanes és continuar denunciant els conflictes armats, tant a l’Iraq com arreu del món. I no ho fan des ddgfdfgdf dfgd dfg dfgdfg dfgd fgd fg’una posició ingènua, sinó amb fets que demostren que els beneficis econòmics estan per sobre de la justícia i els drets humans en la lògica imperialista que actualment caracteritza la globalització econòmica.

Dues-centes persones van passar al llarg de dissabte per l’Escola de Música d’Igualada per participar a la jornada. Van venir de diferents punts de Catalunya en representació d’una trentena de coordinadores, des de Barcelona, Badalona, Vallirana, el Prat, Gavà, Molins de Rei, Mataró, Rubí, Terrassa, Sabadell, Manresa, el Garraf, Solsona, Tortosa, Vilassar de Mar, Tarragona i molts altres indrets.

Precisament un dels objectius de la jornada era esdevenir un espai de trobada i d’intercanvi de tots els grups. Per això, al matí, van participar en un acte de presentació en què van poder explicar el seu origen i les activitats que duen a terme. Algunes plataformes, com és el cas de l’Anoia, es van crear el febrer de l’any passat per mostrar el seu rebuig a la guerra a l’Iraq, però les entitats que la integren, com passa amb la majoria de coordinadores, ja fa anys que treballen en el terreny de l’antimilitarisme o l’educació per la pau.

Un dels principals acords que va sorgir de la jornada és tornar a convocar mobilitzacions el dia 15 de febrer. En aquest cas es tracta d’una convocatòria descentralitzada i la idea és fer manifestacions davant dels ajuntaments o places més cèntriques dels respectius municipis, a les dotze del migdia. La consigna triada que finalment es va consensuar és "No oblidem", tot i que podrà ser ampliada o matitzada a cada municipi.

L’altra gran cita de les plataformes catalanes serà el dia 20 de març. En aquesta ocasió el compromís és impulsar grans manifestacions centralitzades en les quatre capitals de província. A més el dia 19 de març es farà una jornada de Boicot Preventiu contra algunes de les empreses que obtenen beneficis dels conflictes bèl·lics. La idea és implicar als centres d’ensenyament en aquesta diada per tal de fomentar l’educació per la pau i escalfar motors per a la manifestació de dissabte.

Un altre dels acords que la plataforma va prendre dissabte és fomentar l’Objecció Fiscal per mitjà de la creació d’una comissió informativa. Aquest tema va centrar un dels tallers que es van fer a la tarda i que va estar moderat per Tica Font. També es va fer un altre sobre el Boicot Preventiu, dirigit per Toni Verger i un tercer sobre Educació per la Pau coordinat per Carme Romia. El quart i últim taller, en què van poder prendre part una cinquantena de persones, va ser el d’Accions i Mobilitzacions, a càrrec de Gemma Tarafa, des d’on van sorgir les propostes que després es van acordar al plenari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: