Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest dissabte es descobrirà un faristol amb una placa de metacrilat amb la relació de noms de les

Amb l’objectiu de recuperar la memòria històrica dels soldats de la guerra Civil que van morir a Vilafranca i que van ser enterrats de forma anònima, sense identificació a una fossa comuna del cementiri, es farà un acte públic de reconeixement. En aquest acte participaran membres del consistori, el president de l’associació per la recuperació de la memòria històrica i els autors del llibre del Cementiri de Vilafranca.

Entre 1937 i 1939 van morir 268 soldats a l’Hospital de Sang de Molí d’en Rovira, d’aquests,248 estan enterrats al cementiri la gran majoria a la fossa comuna.

També s’ha col·locat un monòlit dintre de l’espai de la fossa, on es pot llegir la inscripció "Homenatge als soldats que van perdre la vida defensant la República" . Tot destinat a contribuir a la reparació moral de les víctimes de la Guerra Civil desaparegudes i enterrades a fosses, i restablir els drets dels seus familiars de recuperar les restes i poder-les identificar.

Aquesta voluntat i aquest condicionament físic de l’espai del cementiri segueix el que es va acordar al ple municipal que l’ajuntament de Vilafranca va celebrar el 16 de desembre de l’any passat.

L’acte que tindrà lloc al cementiri de Vilafranca a les 4 de la tarda, s’ha preparat amb la solemnitat d’un acte institucional. és públic i obert a tothom, hi haurà diversos parlaments i es clourà amb una actuació musical.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: