Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un informe de la Generalitat tanca les portes definitivament a la pedrera de la Serra del Bolet

La passada setmana, la Direcció General d’Energia, Mines i Seguretat Industrial va denegar a l’Ajuntament de Font-rubí el permís d’investigació per a pedra calcària per part de Cales de Pachs, SA.

L’expedient, pel que la societat esmentada sol·licitava el permís d’investigació sobre una superfície de 9 quadricules mineres que afectava als termes de Mediona i Font-rubí, ha estat tancat i cancel·lada la seva inscripció feta en el Llibre Registre de drets miners.

Amb aquesta notícia es dona per tancat definitivament el procés d’instal·lació d’una activitat extractiva a la zona de Valldellós. Fet que va generar molta preocupació al municipi i que va portar a la mobilització, de la societat civil, ajuntaments, Consell Comarcal, entitats i prestigioses personalitats del món científic, universitari i l’empresariat vitivinícola. La Plataforma de la Serra del Bolet va recollir més de 5000 signatures de suport i 90 al·legacions documentades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: