Dimarts, 22 de Juny de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tot i l’advertència l’OMIC, continuen els presumptes fraus a través dels mitjans de comunicació

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor va alertar la setmana passada d’una pràctica per part de determinades empreses que consisteix a trucar per telèfon donant un avís per recollir un paquet.

Per tal d’obtindre més informació sobre l’avís del paquet que ha de recollir, s’ha de trucar a un número de prefix 807.

Alguns veïns de Vilafranca es van posar en contacte amb l’OMIC per exposar aquesta problemàtica i es va fer l’avís a través dels mitjans de comunicació. Segons els responsables de l’oficina municipal, el més sorprenent és que aquesta setmana encara s’estan produint moltes trucades a la vila, quan el més habitual és que al cap de pocs dies, les empreses que fan el pressumpte frau, canviïn de municipi.

Un cop es truca a aquest número fan esperar molt a la persona per allargar expressament la duració de la trucada, la qual té un cost molt elevat pel fet de ser un número de tarifació addicional.

Per fer la denúncia cal adreçar-se a l’OMIC, carrer Cort, 14. Amb independència de la denuncia administrativa, cal presentar una denuncia davant la unitat policial més propera, ja que aquestes pràctiques constitueixen en si mateixes un delicte d’estafa .

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: