Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ADEG crea un observatori del mobbing, com a eina preventiva per a les empreses

El mobbing és una problemàtica que en els darrers anys ha anat creixent en el món laboral i, segons algunes dades, podria afectar a un 15% de la població activa de l’estat espanyol.

Per aquest motiu, l’Associació d’Empresaris del Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès, ADEG, posa en marxa el primer observatori del mobbing, un servei que pretén orientar les empreses a l’hora de garantir la dignitat i la no discriminació en el treball.

De fet sovint resulta difícil per a la gent que pateix aquest tipus d’assetjament moral reconèixer el que els passa. Els símptomes solen ser insomni, cansament i una pèrdua de l’autoestima que els porta a pensar que la situació és culpa d’ells.

Pel que fa a un perfil genèric de l’acosador, acostuma a ser una persona que te una preparació molt justa per ocupar el càrrec que te a l’empresa, que sent perillar el seu lloc de treball per la presència de qualsevol persona que li faci ombra, i que actua amb força sang freda per intentar desprestigiar aquestes persones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: