Dissabte, 6 de Juny de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ha mort el dibuixant Bernet Toledano

El conegut dibuixant de còmic, Joan Bernet Toledano, va morir ahir dimarts a l’edat de 84 anys.

Nascut el 6 de juliol de 1924 a Barcelona, va conèixer el municipi de Pontons fa més de 30 anys per circumstàncies familiars i va decidir establir-s’hi fa uns vint anys. Bernet Toledano va publicar les seves obres en revistes com TBO, Trinca, Mortadelo, DDT o Super Pulgarcito. Un dels seus personatges més coneguts que va crear era l’Altamiro de la Cueva, ambientat en la prehistòria. Durant uns quants anys va muntar exposicions al Museu de Vilafranca amb caricatures dedicades a la Festa Major. L’any 1992 va participar en una exposició commemorativa del 10è aniversari de Ràdio Vilafranca i va dibuixar, entre d’altres, un quadro que encara avui es pot veure en una de les sales dels estudis de l’emissora. L’estiu passat Ràdio Vilafranca li va fer una entrevista en profunditat en la que va explicar bona part de la seva trajectòria professional i va comentar fins i tot que en alguns moments de la seva carrera havia dibuixat les historietes de Mortadelo y Filemón, susbtituint a Francisco Ibáñez. La cerimònia d’enterrament té lloc avui dimecres a dos quarts de dotze del migdia a l’església de Pontons.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: