Dissabte, 6 de Juny de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Francisco Romero es compromet a impulsar la segona fase d’aparcament a l’Espirall

En la seva primera visita com alcalde de Vilafranca, Francisco Romero ha estat aquest matí al barri de l’Espirall per tal de visitar actuacions que s’estan duent a terme en aquest barri

En primer lloc, Francisco Romero, que estava acompanyat per tècnics municipals i membres de l’Associació de Veïns de l’Espirall, ha estat a la plaça Fèlix Mestre Nutó on un taller d’ocupació anomenat “Treballs de millora dels espais públics del barri de l’Espirall”, està executant obres de supressió de barreres arquitectòniques. Aquest pla d’ocupació ha suposat la contractació durant 6 mesos de 10 persones que es trobaven en situació d’atur i inscrites a l’Oficina de Treball com a demandants d’ocupació en el ram de la construcció. Els participants en aquest pla també estan millorant espais públics a l’entorn dels nous ascensors que s’han instal·lat en diferents blocs propietat d’ADIGSA.

Aquestes actuacions queden emmarcades en el projecte Treball als Barris, finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Fons Social Europeu i l’Ajuntament. Romero ha insistit en que cal potenciar actuacions com aquestes, sobre tot en una situació de crisi econòmica com l’actual.
L’alcalde també ha visitat aquest matí les obres de l’aparcament soterrat de la plaça de Pau Casals, després que la setmana passada vagin començar els treballs d’excavació dels terrenys. Les obres està previst que tinguin una durada d’uns 10 mesos, passats els quals el barri de l’Espirall disposarà de 155 places d’aparcament soterrat en dues plantes. En aquest sentit, l’alcalde ha pres el compromís d’impulsar una segona fase de l’aparcament cap a la plaça del Dr. Bonet, que permetria incrementar notablement el nombre de places de rotació en la línia d’afavorir el teixit comercial de l’Espirall.

Romero ha assenyalat que, quan les obres de la primera fase estiguin avançades, l’Ajuntament impulsarà una nova campanya per donar facilitats i incentivar la compra de places d’aparcament per a la segona fase i alhora negociarà amb entitats financeres per tal que ofereixin facilitats de crèdit per adquirir-ne. L’alcalde ha recordat, finalment, que el desenvolupament de la Llei de Barris de l’Espirall ha estat una bona experiència fins ara i que ara cal treballar perquè Vilafranca pugui assolir més ajuts de la Llei de Barris en aquest cas per Sant Julià. Aquests dos projectes i les millores al barri del Centre que ja s’han iniciat conformaran un eix important de transformació que ha de permetre, junt amb diferents actuacions a tots els barris, revaloritzar l’espai públic a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: