Tastos, art sonor i el plat fort dels Balago ha culminat un nova edició del Vinfonies
Així sonaven els Balago, divendres passat a l’església de Sant Francesc de Vilafranca. Aquesta banda de La Garriga exemplifica a la perfecció el que hauria de ser la música del segle XXI: una constant evolució del so buscant nous camins a partir de l’experimentació.
El concert de David Crespo, Guim Serradesanferm i Roger Crespo, que va obtenir una bona entrada, ha protagonitzat el plat fort i la principal novetat del Vinfonies 2014. Com en la majoria d’actes del Vinfonies, el públic podia fer una degustació de vi.
Celebrat de dimecres a diumenge, Vinfonies, és una mostra d’art sonor i música experimental, que proposa explorar en el terreny de la cultura del vi.
Enguany ha ofert una instal·lació sonora a Vinseum, un tast sonor demostratiu a la Vinateria Inzolia, el concert de Balago i tasts sonors, dissabte i diumenge, a Palma Dotze i al claustre de Sant Francesc.
El primer tast d’ahir va omplir i els assistents van acabar molt satisfets.El Joan Planas ens explicava com havia viscut l’experiència.
Una altra de les participant al tast, la Clàudia Nortes, explicava que tastar a cegues permet concentrar-se millor en el vi.
Adele Manau, Edwin Van der Heide, Enrique Tomás, Federico Monti i Rayo 60 havien composat una peça inspirada en un dels 5 vins que es tastaven.
Els cellers participants enguany han estat Azul y Garanza, el celler Credo, Jané Ventura, La Vinyeta i Vall Dolina.