Dilluns, 18 d'agost de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’”EcosostenibleWine”, les jornades tècniques internacionals sobre producció ecològica i sostenible portaran els millors tècnics mundials a Vilafranca

Les jornades se celebraran Al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca els dies 26 i 27 del mes de novembre, i estan organitzades per l’Incavi i el Centre Especial d’Investigació-Planta de Tecnologia dels Aliments de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El seu objectiu és oferir un espai de presentació, discussió i debat d’investigadors i especialistes d’Europa i Amèrica experts en l’aplicació de tècniques ambientals per el manteniment de la sostenibilitat del sector.<br />El cap del servei d’enologia i viticultura de l’Incavi, Santiago Mínguez comentava que no son unes jornades a nivell científic, sinó que van adreçades al sector productor i elaborador. Mínguez remarcava que cada cop més hi ha un col·lectiu de consumidors potencials d’aquests productes.
De fet a la comarca hi ha elaboradors i productors que tenen en compte la producció ecològica. Al mateix temps també, cada cop hi ha més consumidors que tenen en compte el concepte de sostenibilitat i les bones pràctiques de les empreses.

De fet, les característiques de la producció ecològica, pràcticament centrada fins ara en els aspectes de producció de raïm, presenten una problemàtica que arriba a la bodega. La gestió del celler ecològic ha de mantenir aquesta consideració durant la transformació del raïm i ha de complir a l’hora els màxims requeriments de qualitat i seguretat del producte.<br />Les inscripcions per participar en les jornades es poden formalitzar abans del 21 de novembre, amb un preu de 150€. S’han de fer arribar a la seu de l’INCAVI.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: