Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC proposa convertir la Fundació Pinnae en una cooperativa de crèdit per impulsar l’economia local

Des de la pèrdua de la Caixa, el Penedès ha perdut un actiu a l’hora de buscar finançament per les petites i mitjanes empreses i per projectes innovadors sorgits del territori i que ajudin a dinamitzar l’economia i el teixit productiu de la comarca.

Per aquestes raons des d’ERC es proposa reconvertir la Fundació Pinnae en l’embrió del que ha de ser el nou actor financer i dinamitzador del territori.
El 2010 va desaparèixer Caixa Penedès. Des de llavors la seva estructura ha passat del Banc Mare Nostrum, i finalment al 2013 al Banc de Sabadell. Però l’obra social, segueix al territori ara sota el nom de Fundació Pinnae, que ha tingut una actuació, segons els ERC poc ambiciosa.
Davant d’aquesta situació ERC fa una proposta per ajudar a les petites i mitjanes empreses i al teixit productiu. No es tracta de ressuscitar una caixa d’estil tradicional, però sí de mobilitzar els recursos públics i privats que estan a disposició de les iniciatives empresarials per dinamitzar l’economia del territori. Tal com van explicar els representants d’Esquerra Republicana volen convertir Pinnae en una estructura d’estat pel Penedès creant una cooperativa de crèdit.
La proposta no la traslladaran al Ple municipal en forma de moció sinó que abans la volen fer arribar a tots els grups per arribar a un acord.
Des d’ERC creuen que és vital que aquesta iniciativa presenti uns elements que assegurin la confiança de la ciutadania i dels inversors. Així, a diferència del que passava en la gestió de Caixa Penedès, que es governava de forma opaca, poc transparent i amb una evident mala gestió que va portar als seus directius a judici per diversos delictes, aquesta cooperativa hauria de tenir una governació democràtica, transparent i lligada al territori per tal d’assegurar un funcionament correcte i legal i que doni resposta als interessos fundacionals de l’entitat i a la comarca.
La Fundació Pinnae disposa d’un cert capital, a més de tenir accions del banc BMN, que està previst que es cotitzin a borsa i d’un local cèntric a Vilafranca que pot ser un centre d’operacions. Un capital suficient per convertir-se en l’embrió d’un instrument inversor.

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: