Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UP alerta que el Tractat de Lliure Comerç entre Europa i els EEUU pot perjudicar el sector ramader

En el marc de la campanya per a les eleccions sindicals agràries del proper 28 de febrer, Unió de Pagesos ha parlat del TTIP o Tractat de Lliure Comerç entre Europa i els Estats Units i dels seus efectes sobre l’agricultura i la ramaderia a Catalunya.

Ahir al Centre Àgora de Vilafranca, Marga Hereu, membre de l’equip tècnic d’Unió de Pagesos, va explicar que el TTIP és un acord que la Unió Europea i els Estats Units negocien des de fa anys per crear la zona de lliure comerç més gran del món, amb la novetat que pretén “acostar les normatives entre les dues bandes de l’Atlàntic”.
Tot i que fins fa poc les negociacions eren secretes i actualment se’n continua tenint un accés mot limitat, Unió de Pagesos tem que afecti especialment el sector porcí i boví català.
L’afectació a l’agricultura dependrà del grau d’acostament de les respectives normatives i regulacions, però Hereu recorda que a la Unió Europea “es produeix sota uns estàndards de qualitat molt elevats”.
Els detractors del TTIP creuen que faria perdre influència i sobirania als governs en matèria de normatives ambientals, seguretat alimentària i protecció del consumidor. Per contra, els defensors afirmen que, a la llarga, es generaria un creixement econòmic equivalent al 0,5% del PIB continental i es crearien centenars de milers de llocs de treball.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: