Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PSC especifica que ha votat a favor de la vegueria per tal de mostrar la voluntat dialogant

El PSC ha fet públic un comunicat en que especifica els motius de la seva votació, favorable a la moció, al mateix temps que fa un seguit de demandes.

Així, s’especifica en la nota que el PSC ha votat a favor de la moció, malgrat que el grup socialista havia proposat alguns canvis que no s’han acceptat. El vot favorable obeeix a la voluntat de mostrar, una vegada més, la voluntat dialogant del PSC, especialment en el tema del planejament territorial.

Consideren, continua el comunicat, que per aconseguir aquests objectius el més important és sumar voluntats i, és per aquest motiu que també expressen algunes inquietuds que els plantegen les formes, que no el fons, de l’actuació de la plataforma pro vegueria.

Així diuen que els agradaria saber si a tots els municipis de les quatre comarques, especialment a les capitals d’aquestes comarques, funcionen comissions paritàries. Si no és així, no entén el PSC la pressió que es du a terme sobre algun municipi en que ells governen.

Volen conèixer també quines aportacions econòmiques fa cada un dels municipis de les quatre comarques a la campanya de la Plataforma. Suposen que tots els municipis hi participen, però no en tenen la certesa. La transparència és la millor manera de sumar voluntats.

 

Finalment també volen saber quants Ajuntaments i Consells Comarcals de les quatre comarques inclouen el “logo” de la vegueria Penedès en els documents que generen.

El grup socialista del Consell Comarcal considera necessari disposar d’aquesta informació per recolzar properes mocions presentades per la plataforma a favor de la vegueria. Difícilment es poden recolzar entitats que no són transparents amb la seva informació.

Al mateix temps, el grup socialista del Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha proposat formalment la convocatòria d’una reunió amb l’assistència dels presidents i vice-presidents dels consells comarcals de les quatre comarques i dels alcaldes de les capitals d’aquestes comarques per tal de conèixer les activitats que s’han dut a terme i que estan previstes en un futur immediat per tal de recolzar una futura Vegueria Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: