Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Satisfacció de CiU pel Pla Director, i exigència per tirar endavant els processos territorials

CiU ha volgut fer avui un balanç del que ha donat de si el 2007, sobre tot els darrers 5 mesos en que han ocupat la presidència del Consell Comarcal. Ho han fet el president de l’ens, Francesc Olivella, i el diputat Joan Raventós.

<p align="left">Ambdós han destacat a nivell comarcal el consens al voltant del Pla Director i han remarcat que cal no adormir-se per aconseguir que tirin endavant temes tant importants com aquest, que encara s&rsquo;ha d&rsquo;aprovar per part del Govern, i la vegueria Pened&egrave;s, de la qual recordem fa uns mesos es va aprovar el que podria ser un primer pas, l&rsquo;&agrave;mbit de planificació territorial.

<p align="left">Raventós apuntava com a destacat el pacte al Consell Comarcal amb el PSC i ERC, que ha possibilitat un ampli consens a l&rsquo;hora de presentar un plec de millores al Pla Director que ara ha de ser aprovat per el Govern de la Generalitat. En aquest sentit, Raventós demanava la m&agrave;xima implicació dels representants del tripartit per respectar les voluntats de la comarca.

<p align="left">&nbsp;

<p align="left">El diputat de CiU insistia en la necessitat de no aturar aquests processos que ara s&rsquo;han endegat, i refermava la seva voluntat d&rsquo;implicar al m&agrave;xim tant a les entitats i associacions que han donat suport al projecte com als ajuntaments que tamb&eacute; han treballant intensament en les respectives propostes.

<p align="left">&nbsp;

<p align="left">Raventós remarcava tamb&eacute; que sobre tot en el cas de l&rsquo;aposta per la vegueria Pened&egrave;s cal que tant des de la Plataforma com des dels partits que li han donat suport es vetlli el proc&eacute;s que s&rsquo;ha de seguir al Parlament.

<p align="left">Per la seva banda, el president del Consell Comarcal recordava la feina feta en aquests cinc mesos, que valorava positivament. Tot destacant el Pla Director, que va ser ja una aposta de CiU l&rsquo;any 2000, Francesc Olivella apuntava tamb&eacute; alguns dels reptes importants per l&rsquo;ens en els propers mesos, i que passaven per desenvolupar una ordenan&ccedil;a que fes d&rsquo;obligat compliment la carta del paisatge.

<p align="left">&nbsp;

<p align="left">El president de l&rsquo;ens comarcal apuntava tamb&eacute; que aquest 2008 ha de permetre desenvolupar el mapa del s&ograve;l, que es presentar&agrave; oficialment aquest mes de gener, i que ha de ser una eina d&rsquo;utilitat per al mon agrari de cara a saber que conv&eacute; a cada s&ograve;l i en casos de desenvolupament saber en quin s&ograve;ls es pot contar de cara a la protecció de la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: