Vilafranca acull el Simposi Internacional sobre seguretat alimentària del vi
Se celebra a Vilafranca el Simposi Internacional MICROBIOLOGIA I SEGURETAT ALIMENTARIA DEL VI "Microsafetywine". L’objectiu del simposi és facilitar la comunicació d’idees, la difusió i la transferència de coneixements en els aspectes de seguretat alimentària.
Enguany el Simposi Internacional de Microbiologia i Qualitat Integral del Vi està dedicat a la Microbiologia i Seguretat Alimentària del Vi, «Micro & FS Wine». I començava aquest matí a l’auditori del Fòrum Berger Balaguer amb diverses conferències sobre el tema. La primera sessió tractava sobre els autocontrols i els perills i punts crítics d’origen microbiològic. Un dels participants era el responsable d’auditories de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària Joan Alfons Albó. Albó destacava que els consumidors no solem pensar en un aspecte tan fonamental com la seguretat quan consumim un producte; però la seguretat sempre hi ha de ser. Aquest simposi compta amb un gran nombre de tècnics, especialistes i investigadors internacionals interessats en la millora de la qualitat integral del vi i que col.laboren en fer que els productes vitivinícoles presentin els aspectes qualitatius i de seguretat que el consumidor actual demana.Albó també ha parlat de simplificar la legislació en l’àmbit de la seguretat alimentària.
A Catalunya, les administracions estan treballant per elaborar aquest document. Està previst que el document, que serà pioner a l’estat espanyol, es pugui tenir llest cap als mesos de gener o febrer.
L’objectiu del simposi Internacional MICROBIOLOGIA I SEGURETAT ALIMENTÀRIA DEL VI és facilitar la comunicació d’idees, la difusió i la transferència de coneixements en els aspectes de seguretat alimentària, que és un dels reptes que tenen, ara per ara, les indústries del sector vitivinícola.