Vilafranca acollirà el primer simposi internacional sobre la seguretat alimentaria del vi
El dimarts i dimecres de la setmana vinent se celebra a Vilafranca el Simposi Internacional de Microbiologia i Qualitat Integral del Vi, el primer que s’organitza a Catalunya, el qual està dedicat en aquesta primera edició, a la Microbiologia i Seguretat Alimentària del Vi.
El director tècnic de l’Incavi a Vilafranca, Santiago Mínguez, ha avançat que aquest Simposi, és una gran oportunitat de comptar amb tècnics i especialistes interessats en la millora de la qualitat integral del vi i que col·laboren en fer que els productes vitivinícoles presentin els aspectes qualitatius i de seguretat que el consumidor actual demana. L’èxit de convocatòria ha estat important, a hores d’ara les inscripcions s’han hagut d’aturar perquè ja està completa la capacitat i hi haurà assistents procedents de 20 països diferents. Per tot això Santiago Mínguez apunta que el simposi serà un esdeveniment científic de molt rellevància per a Vilafranca. El simposi va adreçat de manera especial als enòlegs i tècnics del sector, involucrats en els processos d’elaboració i en la millora i control de qualitat integral del vi. L’objectiu és facilitar la comunicació de les idees, la difusió i transferència de coneixements en els aspectes de seguretat alimentària, que és un dels reptes que avui per avui tenen les indústries del sector vitivinícola. El Simposi es durà a terme en el Fòrum Berger Balaguer, i entre els ponents hi haurà intervencions de científics de països com Itàlia, França, Estats Units, Canadà o Portugal.