Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’audiència pública sobre el pressupost municipal s’ha centrat en les inversions

Una trentena de vilafranquins, entre ells responsables de les associacions de veïns, van assistir ahir a l’audiència pública sobre el pressupost de l’ajuntament de Vilafranca per al 2016.

En nom de l’equip de govern, Aureli Ruiz i Francisco Romero, van exposar les línies mestres del pressupost que ascendeix a gairebé 49 milions d’euros.
Els dos regidors van posar l’èmfasi en el capítol d’ inversions, centrat en tres àmbits: garantir la continuació del projecte d’urbanització del cobriment de la via, amb 600.000 euros previstos, la rehabilitació d’habitatges antics, destacant el milió d’euros que es destina a l’antic Hospital i els antics Jutjats que acolliran serveis municipals, així com 300.000 euros per a rehabilitació amb finalitats socials i obres de millora a les escoles.
Quant a la partida per fer front a l’emergència social, reivindicada per la majoria de grups de l’oposició, Ruiz va explicar que hi dedicaran 120.000 euros, que signifiquen un augment del 50% respecte aquest 2015.
Es tracta de fer front a urgències derivades dels Serveis Socials per evitar talls de llum o pagar lloguers.
El govern portarà el pressupost municipal a aprovació en el ple del dimarts 15 de desembre. Aquesta setmana, coincidint amb la presentació de la proposta del govern, alguns grups de l’oposició també han presentat les seves demandes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: