Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La cinquena Marxa de Torxes espera congregar un miler de participants, aquesta nit

La Comissió Onze de Setembre organitza, un any més, l’acte més unitari i participatiu de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, a la nostra comarca.

El lema d’aquesta cinquena edició és ”Ara nació, ara Vegueria Penedès” amb l’objectiu de reivindicar la defensa del territori, clau per a la construcció nacional del país, com explica un dels integrants de la Comissió, el Carles Mercader.

 

Els organitzadors de la Marxa de Torxes pretenen que els vilafranquins i penedesencs puguin expressar, de manera col·lectiva i popular, l’expressió d’un patriotisme normalitzat.

La Marxa de Torxes de Vilafranca compta enguany amb un pressupost de 6 mil euros, la meitat dels quals han estat aportats per l’ajuntament de Vilafranca.

A partir de les 10 d’aquesta nit i fins a l’inici de la Marxa es podran comprar torxes i estelades, a la plaça de la Vila. Aquest any, com a novetat, a dos quarts d’ 11 de la nit entraran a la plaça de la Vila 4 columnes en representació de les 4 comarques de la Vegueria del Penedès i seguidament, els Dolçainers de Tortosa faran una primera actuació.

A les 11 en punt, encapçalada pels grallers, sortirà la cinquena Marxa de Torxes que es dirigirà fins a la plaça dels Països Catalans. Per acabar l’acte, s’aixecaran pilars, es cantarà l’Himne dels Segadors i actuarà la colla Jove dels Dolçainers de Tortosa.

Des de la Comissió Onze de Setembre demanen als participants a la Marxa que portin la senyera o l’estelada i que ningú porti cap pancarta, ni altres banderes per no trencar l’esperit unitari de l’acte. També demanen als veïns de Vilafranca que pengin durant la vigília i la Diada l’estelada o la senyera a balcons i finestres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: