Dissabte, 7 de juny de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una trentena de viticultors aprenen a millorar la qualitat del raïm negre

La segona sessió dels Esmorzars a la vinya, organitzada pel Servei de Desenvolupament i Ocupació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, dijous passat, va tractar sobre la millora de la qualitat i el conreu del raïm negre.

Una trentena de viticultors de la DO Penedès es van reunir al celler de Covides de la Bleda per escoltar les recomanacions dels tècnics del Departament d’Agricultura de la Generalitat sobre l’esporga dels ceps. Després, van anar a les vinyes de la zona de Vilafranca i Castellví de la Marca per esmorzar a l’aire lliure i posar en pràctica els coneixements apresos.

Amb aquest curs es vol dotar els viticultors del Penedès de la formació necessària per fer un raïm negre de qualitat, apte per fer vins i caves. L’aposta per la qualitat té com a objectiu, a mitjà termini, fer més rendible el conreu de les vinyes i incrementar el prestigi del vi negre del Penedès.

El curs, organitzat pel Consell Comarcal, es duu a terme amb la col·laboració de les principals associacions de pagesos i viticultors del Penedès, els cellers i les cooperatives, l’Àrea de Promoció Econòmica de la Diputació de Barcelona i el DAR de la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: