Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Poble Actiu-CUP denuncia que a Santa Margarida i Els Monjos hi ha censura prèvia al ple

Poble Actiu-Candidatura d’Unitat Popular a l’ajuntament de Santa Margarida i Els Monjos explica en un comunicat que, arran de la seva entrada a l’ajuntament, han observat amb una certa perplexitat que gran part del debat polític municipal es despatxa a la comissió informativa general prèvia a cada ple.

Segons denuncien a la comissió, a la qual només hi poden assistir el govern i els portaveus de cada grup polític representat a l’ajuntament, “s’hi fan esmenes, canvis de redactat a les mocions, pactes que no acaben sortint a la llum pública i també es decideix quines mocions acaben anant o no a ple”.
Precisament, una moció de PA-CUP que demanava que s’obrís a la ciutadania l’assistència a la comissió informativa i que a les comissions i consorcis poguessin participar-hi membres designats pels diversos grups municipals va caure de l’ordre del dia, i segons es lamenten “ja no va arribar a poder ser defensada, amb llum i taquígrafs, al ple”.
Els cupaires lamenten que encara es prioritzi “la política opaca i de despatx a l’ajuntament”, tot i que sigui legal. Per això, anuncien que treballaran perquè l’ajuntament “es doti d’un Reglament Orgànic Municipal propi, avançat i que camini plenament cap a la democràcia participativa”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: