Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament pren la iniciativa per desbloquejar la construcció dels multicinemes a la Girada

L’Ajuntament de Vilafranca ha fet un pas decisiu per desbloquejar la construcció dels multicinemes a la zona comercial i terciària del sector de la Girada II que des de feia bastants mesos estava en un carreró sense sortida per la manca d’acord entre dues empreses promotores al voltant de la implantació d’una superfície comercial. HA donat un termini màxim de 2 mesos per tal que els promotors arribin a un acord.

 

<p align="left">Aquest dilluns i en Junta de Govern Local, l&rsquo;Ajuntament ha aprovat donar a tots els propietaris de terrenys situats a la zona terci&agrave;ria de la Girada II un termini m&agrave;xim de dos mesos per que presentin a l&rsquo;Ajuntament, preferiblement de forma conjunta i si no fos possible de forma separada, el Pla especial urbanístic que haur&agrave; d&rsquo;ordenar urbanísticament de forma global la totalitat de la superfície de la zona, establint tamb&eacute; amb claredat els usos comercials i terciaris permesos.

El portaveu de l&rsquo;equip de govern, Francisco Romero, comentava que l&rsquo;ajuntament sempre s&rsquo;ha plantejat aquella zona com la ideal per acollir les noves sales de cinema de la vila, per&ograve; que cal l&rsquo;acord de tots els propiet&agrave;ris. Romero recordava que l&rsquo;any 2005 es va presentar un projecte per aquests equipaments, i poc despr&eacute;s un altre, sense que s&rsquo;hagi arribat a acords fins ara.

&nbsp;

Si en el termini dels dos mesos els diferents propietaris no han arribat a un acord per el projecte, ser&agrave; l&rsquo;ajuntament qui acabar&agrave; prenent la decisió sobre on fer aquest equipament de cinemes i superfície comercial aliment&agrave;ria.

&nbsp;

<p align="left">&nbsp;

En cas que no es presenti cap Pla especial urbanístic dins del termini de dos mesos, o b&eacute; si un cop aprovat no es presenta cap sol&middot;licitud de llic&egrave;ncia ajustada al planejament urbanístic i a la normativa dins del termini que el Pla especial aprovat estableixi, l&rsquo;Ajuntament podria estudiar altres zones on es podrien establir tant els multicinemes com la superfície comercial aliment&agrave;ria mitjana.

L&rsquo;acord de l&rsquo;Ajuntament ja ha estat exposat a les parts implicades i fonts municipals han apuntat que en els darrers dies ja hi ha hagut les primeres reunions per arribar a un acord satisfactori per a tothom.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: