Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Abans del concurs, les colles vilafranquines van fer assaigs multitudinaris

I, abans del concurs, el divendres, tenien lloc els darrers assaigs de les colles vilafranquines. Aquests assaigs comptaven amb un nombre més alt de castellers i, per això, es van fer en altres espais.

Els Castellers de Vilafranca assajaven per primera vegada a la Plaça Penedès, aprofitant que el terra és de sorra, com a la plaça de Braus de Tarragona. Allà es va fer un assaig força concorregut amb les proves del 5 de 9, el 3 de 10 i el quatre amb l’agulla. A més, de la torre de nou amb folre fins a sisens. Ja es venia a venir que els coses podien anar molt bé per als Castellers de Vilafranca i això es respirava en l’ambient. L’assaig dels Castellers de Vilafranca es va allargar fins a la matinada amb un concert protagonitzat pels Che Sudaka.

Per la seva banda, els Xicots de Vilafranca estrenaven la nova Plaça Milà i Fontanals per al seu darrer assaig abans del concurs i ho feien amb la companyia i la participació dels Monyons de l’Arboç. D’aquesta manera, els dues colles es donaven un cop de mà abans de les seves respectives actuacions. Ja havien col·laborat l’any passat de forma semblant.A l’assaig, els Xicots van fer proves del 3, el 4 i la torre de vuit. El 3 de 9 també era una opció a contemplar i el seguiran treballant a fons, si no és per la diada del Roser, per més endavant. Els Xicots de Vilafranca tenen la diada del Roser, de la seva patrona, com una cita important on es podria tirar aquest castell. Precisament dissabte, els de la camisa vermella van fer la ofrena a la seva patrona a la basílica de Santa Maria. Els Xicots celebraven la diada amb una setmana d’antelació per motius d’agenda. La patrona dels Xicots va rebre una ofrena de fruites i flors. Els de la camisa vermella esperen poder treballar el 3 de 9 per tirar-lo per primer cop a Vilafranca el 29 d’octubre en l’actuació en què celebren el dia de la seva patrona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: