Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Sadurní fa accions de control als contenidors de recollida selectiva

Des de mitjans del mes de juliol, la policia local en coordinació amb el departament de Medi Ambient i els Serveis Comunitaris de l’Ajuntament de la capital del cava han incrementat la vigilància i control dels contenidors de recollida selectiva de paper, envasos i vidre.

L’objectiu és evitar la presència massiva de bosses a fora dels contenidors i detectar el presumptes infractors. En només dues accions de control ja s’han detectat 26 possibles infractors, als quals es formularà la denúncia corresponent. En la majoria dels casos es tracta de bosses amb residus no separats selectivament, és a dir, amb la brossa tota barrejada. Aquestes actituds incíviques perjudiquen considerablement el paisatge urbà i comporten problemes de males olors, sobretot amb la pujada de temperatures d’aquest estiu. L’ordenança municipal de recollida de residus preveu sancions que van entre 30 i 90 euros per a aquest tipus d’infraccions.

En d’altres casos es tracta de bosses provinents d’establiments comercials o de parades del mercat, que han de gestionar els seus propis residus, i no poden utilitzar els contenidors de recollida selectiva de la via pública.

Aquests tipus de controls, que s’aniran realitzant de forma periòdica, també serveixen per detectar deficiències o anomalies en el servei de recollida, com l’incompliment en la freqüència de buidatge dels contenidors o la necessitat d’augmentar la capacitat d’aportació d’alguns punts de recollida selectiva.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: