
Projecte pilot per millorar la qualitat sanitària i del servei en bars i restaurants
Aquest projecte s’ha desenvolupat com a complement a les inspeccions sanitàries periòdiques que ja es realitzen habitualment a bars, restaurants i altres establiments del sector.
L’Ajuntament de Vilafranca, a través del Servei de Salut Pública, ha dut a terme una prova pilot en una desena d’establiments alimentaris de la ciutat amb l’objectiu de «millorar-ne les condicions sanitàries i la qualitat del servei que ofereixen».
Amb l’objectiu de reforçar la tasca que es fa durant les inspeccions sanitàries rutinàries, el consistori ha encarregat a una empresa especialitzada la realització d’un projecte formatiu i d’assessorament específic.
Els deu establiments participants han rebut una visita inicial d’avaluació, seguida d’una sessió formativa de quatre hores adreçada a tot el personal. Aquesta formació s’ha centrat en aspectes claus detectats durant la visita prèvia, com ara seguretat alimentària, bones pràctiques de consum i qualitat en l’atenció al client. Tres setmanes després, s’ha efectuat una segona visita per comprovar si s’havien implementat les millores suggerides.
Segons una nota de premsa de l’Ajuntament, els resultats han estat molt positius: la majoria dels establiments han passat «d’una puntuació de risc alt a una de risc mitjà, fet que indica una millora significativa en el compliment dels requisits sanitaris i de qualitat». Des del consistori es valora favorablement l’experiència i s’apunta la possibilitat de fer aquesta actuació periòdicament per «continuar avançant en la qualitat global dels establiments alimentaris de Vilafranca».
Comentaris