L’Ajuntament de Vilafranca aprova una moció de suport als treballadors de Freixenet
Aquest dimarts al vespre s’ha celebrat sessió ordinària de Ple corresponent al mes de maig, amb pocs punts a l’ordre del dia i on destacaven algunes mocions.
En especial la que presentaven conjuntament tots els grups municipals per donar suport als treballadors del Grup Freixenet Henkel davant l’anunci d’un ERO per part de l’empresa que pot afectar el 24% de la plantilla. L’alcalde de Sant Sadurní, Pere Vernet, era present al saló de sessions. Un fet molt poc habitual, tractant-se d’un ple ordinari. En aquest punt es va donar la paraula al president del comitè d’empresa, Antonio Domínguez, que va recordar que uns 200 treballadors de l’empresa viuen a Vilafranca i va llegir un manifest qualificant l’ERO d’injust, agressiu i desproporcionat. Va assegurar que no és només una crisi empresarial, sinó que pot estar en joc el futur d’un sector clau a la comarca com és el del cava. Per això es va adreçar al consistori reclamant el suport de la vila.
Tots els grups municipals van manifestar el seu suport ferm cap als treballadors i van demanar que la Generalitat s’impliqui en la gestió del conflicte. Per cloure, l’alcalde Francisco Romero, va explicar que està aprofitant tots els fòrums per traslladar la preocupació per l’ERO i pels efectes de la globalització.
En el transcurs del debat un grup de treballadors sostenia una pancarta i al final es va aprovar la moció amb un llarg aplaudiment. D’altra banda, el ple havia començat amb diversos punts de gestió entre els quals destaca la modificació de la concessió amb l’Associació d’Autoescoles per un canvi de localització de l’espai on es fan els exàmens teòrics del carnet de conduir. El regidor Miquel Medialdea exposava que l’Ajuntament cedeix un terreny a la zona esportiva on l’associació es farà càrrec de la construcció d’un espai més gran.
La regidora de VeC Montse Romagosa lamentava que alhora no es revisi el cànon establert el 2014, pel qual es paga un lloguer de 1.000€ a l’any. Però destacava que l’ajuntament hi guanya l’actual edifici.
Txus Magallón de la CUP anunciava el vot en contra per considerar que ara es podria aprofitar per augmentar el cànon.
En nom d’ERC, Ramon Vilomara, exposava que seria necessari fer un estudi per poder ampliar una taxa per l’ús de l’espai públic a les autoescoles.
I el portaveu de Junts, Aureli Ruiz, considerava un punt i seguit la modificació, amb un benefici per l’ajuntament.
Així la proposta es va aprovar amb el suport de tots els grups menys els vots contraris de la CUP.
Les mocions dels diferents grups també van suscitar debat i que es van aprovar totes per unanimitat. ERC en presentava dues, per portar la RENFE a la Sindicatura de Greuges de Catalunya i per a l’establiment d’un salari mínim català. I Junts en presentava dues més, per a la millora del cablejat a les façanes dels edificis i per la millora i adequació de les cobertes, tancaments i condicions d’ús dels pavellons esportius municipals.
Fotografia: Ajuntament de Vilafranca