Demà al Vinseum tindrà lloc una xerrada sobre l’arquitectura del vi amb l’arquitecte Ton Salvadó
Salvadó reflexionarà sobre els dissenys dels cellers actuals, construïts per grans marques vinícoles, en contraposició als cellers cooperatius catalans de principis de s. XX, modernistes, els quals l’escriptor Àngel Guimerà va donar el nom de catedrals del vi.
Durant els primers anys del segle XX van proliferar els cellers construïts a l’empara de l’eclosió del cooperativisme i el modernisme. Avui aquestes edificacions s’erigeixen com a testimoni viu d’una època convulsa especialment per la crisi de la fil•loxera però caracteritzada també per la creativitat, l’enginy i, sobretot, la col•laboració entre propietaris i jornalers, entre la ciutat i el camp.
La xerrada es fa demà a dos quarts de vuit del vespre a l’Auditori de Vinseum. L’acte s’ha programat dins del marc de l’exposició CELLERS. Cooperativisme + Modernisme 1919-1923 que es pot veure a la Capella de Sant Pelegrí fins el 22 de juny.
Ton Salvadó Cabré treballa com a professor de projectes a les escoles d’arquitectura de Barcelona i Reus. Ha codirigit el màster ‘Arquitectura, Crítica i Projecte’ de la UPC entre.
Des de 1990 treballa associat amb Esteve Aymerich, i junt amb Inés de Rivera funden ‘STEM arquitectes’ el 2003. Amb l’estudi han obtingut diferents premis per a l’obra construïda, entre d’altres el premi FAD d’arquitectura 1990, o el premi Bonaplata 1998.