Hortànic es presenta a Vilafranca amb la voluntat de consolidar la seva oferta de productes ecològics de proximitat
Hortànic, l’ empresa de producció i comercialització de productes ecològics amb garantia del Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE), ha presentat el seu projecte a Vilafranca.
Des de 2005 aquesta empresa de productes locals es dedicada al cultiu i comercialització de calçots ecològics. Així va començar i ara ja produeix prop de 200.000 calçots a l’any, cosa que els permet fer tota una sèrie de subproductes de la família del calçot com la salsa o el ravioli de calçot. Des de fa un any i mig ofereixen també cistelles de fruita i verdura ecològica. Daniel Aguilera és un dels socis i responsable de comercialització.
Amb una mitjana de 150 clients al mes, aquesta empresa espera augmentar aquest nombre fins als 400, durant el proper any, gràcies a la venta de cistelles mensuals i l’expansió del negoci en àrees com Barcelona. Aguilera considera que cada cop hi ha més persones conscienciades de les qualitats dels productes de proximitat i ecològics, i que posen per davant la major qualitat a un preu un xic més elevat.
La previsió de vendes per aquest 2014 és de 50.000 unitats de calçots, que es podran comprar a través del seu web <a href="http://www.hortanic.com" target="_blank">www.hortanic.com</a>. D’aquesta manera, aquest equip d’emprenedors esperen assolir un volum de facturació de 65.000 euros.
Actualment i amb l’objectiu de fer arribar la “marca Penedès” fora de la comarca, Hortànic ha començat a exportar els seus productes també al mercat europeu. Segons Aguilera, soci de l’empresa, agrupacions populars com el Casal Català de París i Luxemburg, podran gaudir enguany dels seus calçots. I això és possible gràcies a aquesta iniciativa, pionera a la comarca del Penedès, que ha permès exportar un producte tradicional de la nostra terra al bressol d’Europa.