Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’alumnat de cicle inicial de primària de 8 escoles exposa els seus projectes al Petit Congrés

Vinseum ha acollit aquesta setmana el Petit Congrés, un projecte que consisteix en l’exposició dels treballs que ha preparat l’alumnat de primer i segon de primària de vuit escoles de la comarca.

Els treballs es distribueixen pel museu i els nens i nenes se’ls expliquen els uns als altres.

A més, els infants surten de les seves respectives escoles, exploren els espais del Vinseum i el coneixen millor.

El Petit Congrés és un espai on els infants han de transmetre el que han après amb els seus treballs a altres nens i nenes. Ho fan d’una manera amena i vivencial, utilitzant suports i materials per fer més dinàmiques les seves presentacions.

El de l’Alt Penedès és un dels deu serveis educatius de Catalunya que participa en aquest programa pilot anomenat ‘Tenim la paraula’.

Aquest programa té la finalitat de millorar les habilitats comunicatives orals de l’alumnat per tal que pugui expressar pensaments, sentiments, emocions i vivències, i participar activament a la societat. L’expressió oral és una de les potes fonamentals de l’aprenentatge, com també ho és la comprensió lectora. Justament aquesta setmana es donava a conèixer l’avaluació internacional PIRLS (Progress in International Reading Literacy Study) que emet l’Associació Internacional per a l’Avaluació del Rendiment Educatiu i que mostra que l’alumnat de 9 i 10 anys ha patit una reculada significativa en la comprensió lectora. De fet, la reculada és general i s’atribueix en bona part als efectes de la pandèmia.

El Petit Congrés ha estat una bona oportunitat per posar en pràctica els coneixements adquirits en l’etapa del cicle inicial.

Les escoles participants han estat Estalella i Graells, Sant Ramon, Guerau de Peguera, Sant Domènech, Baltà i Elias, Sant Josep, Doctor Samaranch i Fina i Sant Jordi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: