Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plataforma per una Vegueria Pròpia i CIU, la CUP, ERC i el PP s’ han enfrontat amb el PSC

La Plataforma i els grups de CIU, IC, CUP, ERC i el PP a l’ ajuntament de Vilafranca. havien convocat una roda de premsa ahir al migdia per qüestionar la forma en que el PSC ha convocat el ple extraordinari sobre la vegueria.Segons han explicat estan molestos perquè la iniciativa de la convocatòria de ple ha estat assumida per l’ alcalde de Vilafranca, segons una nota que ha difós el Servei de Premsa de l’ ajuntament, i perquè l’ ordre del dia no recull els 8 punts que ells, com a convocants, han sol.licitat.

Un quart d’ hora abans que fessin públic el seu malestar davant els mitjans de comunicació, el regidor Pep Colomé els ha demanat participar a la reunió en nom del PSC i l’ han acceptat. En la trobada li han plantejat aquestes dues qüestions i li han demanat que siguin rectificades, a banda de demanar-li al PSC que assumeixi els 8 punts, a la qual cosa Colomé s’ ha negat i ha abandonat la reunió, seguit per el regidor d’ IC, Patro Recober.

Tots els convocants de la roda de premsa, Ramon Xena, Pere Regull, Enric Ases, Fèlix Simon, Otger Amatller i Josep Ramon han coincidit a manifestar la seva extrema repulsa al paper del PSC, afirmant que “han anat a la reunió a que els diguin que no”. També han reiterat que ells no han fet fora el PSC, sinó que s’ ha autoexclòs per la seva postura.Quant a la celebració del ple extraordinari sobre la vegueria del Penedès, previst per al dimarts 21 de març, la Plataforma i els grups polítics que l’ han sol.licitat confien que el grup municipal socialista rectifiqui i se celebri d’ aquí a dues setmanes. Des de la Plataforma per una Vegueria Pròpia han afirmat que han patit una discriminació claríssima, però han reiterat la seva invitació al diàleg, això sí en el ple.Quant al paper del PSC, el regidor Pep Colomé va explicar la seva postura al sortir de la reunió.Segons va dir, no tenen cap problema a convocar el ple amb els 8 punts especificats a l’ ordre del dia, però no estan d’ acord amb tots els punts, com els van demanar. A preguntes dels periodistes, Colomé va enumerar alguns dels punts del desacord.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: