Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Junts presenta 80 esmenes als Pressupostos de la Generalitat pel Penedès

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, i la diputada Ester Vallès, han explicat les esmenes als Pressupostos de la Generalitat al Penedès.

A parer seu, els Pressupostos ‘ni donen resposta a totes les necessitats dels ciutadans, en matèria de fiscalitat, d’educació o de salut; ni serveixen per afrontar els reptes de país, com el desenvolupament econòmic, l’equilibri territorial o per avançar cap a la independència’.
Batet també ha advertit que ‘aquests Pressupostos serveixen per fer autonomisme i Junts vol uns Pressupostos per fer més país’.
En clau territorial, la diputada penedesenca Ester Vallès ha alertat que els pressupostos no són bons pel Penedès perquè la inversió a la vegueria és insuficient.

En el capítol de drets socials i reforç del sistema sanitari, Junts aposta per l’execució de l’ampliació de l’Hospital d’El Vendrell i la construcció del nou hospital a Vilanova i la Geltrú. Pel que fa a l’assistència primària, Junts ha presentat esmenes per la construcció d’un nou CAP a Torrelles de Foix, d’un nou CAP a Igualada i l’ampliació del CAP de Coma-ruga.
Quant a mobilitat, Junts advoca per implantació d’un servei de transport públic amb bus interurbà entre Igualada, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú per servir la demanda entre equipaments sanitaris i educatius. També per la construcció d’un baixador de Tren Alta Velocitat al seu pas per la Vegueria del Penedès. Junts també defensa la implantació d’una bonificació del 100% a la C-32 al Penedès per l’ús amb mobilitat obligada i recurrent.
Pel que fa a la seguretat, s’ha presentat la construcció d’una comissaria de Mossos Baix Anoia. En educació, Junts vol impulsar la construcció de l’Institut Les Vinyes de Cubelles i del nou edifici de l’Institut-Escola de Piera, així com la implantació cicles formatius de la família sociosanitària a Vilafranca del Penedès. En equipaments, Junts ha presentat esmenes per la rehabilitació del Teatre Ateneu de Sant Sadurní d’Anoia i per la construcció d’un nou pavelló poliesportiu a Igualada.
En matèria de desenvolupament econòmic, Junts ha presentat una esmena als pressupostos per la implantació de la pista d’assaig per a vehicles autònoms a IDIADA. Pel que fa a la cohesió territorial, Junts vol destinar 15 M€ al pla pilot per la millora i arranjament de la xarxa de carreteres locals i camins, 25 M€ Ajuts al món local per la regularització d’urbanitzacions i 15 M€ al desplegament de la fibra òptica. A més, en el context actual de crisi energètica, Junts defensa la creació d’un fons de 50 M€ d’ajuts pels ens locals per fer front a l’increment dels costos energètics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: