Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cap de setmana de carnaval amb retorn a la normalitat

En un cap de setmana en el qual s’acostumen a aturar les activitats esportives i extraescolars per centrar el focus en la gresca i la disbauxa, enguany el carnaval ha tornat a la total normalitat

Divendres a Vilafranca era el torn pels més joves, amb l’escorreguda de bars i el ball de gala al pati de l’escorxador. El mateix divendres es va instal·lar un punt lila fix ubicat al pati de l’Escorxador i un punt itinerant per les diferents zones de la festa.

La tècnica d’igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca, Eva Millas, destacava que no hi va haver cap incidència greu registrada al Punt Lila per denunciar agressions masclistes o LGTBIfòbiques i que a més ja s’han convertit en un punt de referència.

De fet, en un cap de setmana marcat per la tornada a la normalitat, el cap de la cort del carnaval de Vilafranca apuntava que s’han pogut celebrar, dos anys després, tots els actes. A més, s’han recuperat tradicions com el menjar i el beure, en una època d’excessos, com és la del carnaval.

Dissabte al matí, després d’una nit intensa amb molta festa, Vilafranca es despertava amb les matinades al mercat, des de la Plaça Penedès fins a la plaça de l’Oli. El Rei Carnestoltes i la seva Cort, acompanyats per la Banda de l’Escola Municipal de música Maria Dolors Calvet van animar l’ambient de les parades del mercat, on van fer les seves matinades i tota mena d’entremaliadures a les diverses parades i a edificis com el de la Biblioteca.

És un dels actes destacats del carnaval vilafranquí, i que crida força l’atenció de les moltes persones que s’acosten al centre de la vila dissabte.

Dissabte a la tarda va ser el torn del carnaval infantil, amb la sorollosa despertada del rei i la rua a peu pels carrers del centre. Paral·lelament, els joves de les entitats de lleure de Vilafranca van organitzar una cursa d’andròmines pels carrers del centre i van acabar la tarda amb xocolata calenta per a tots els infants.

Diumenge, un total de 18 carrosses i 7 comparses, és a dir, unes 1.500 persones, participaven a la rua de Carnaval dels Monjos. Es tracta d’una de les rues més esperades de la comarca, ja que és en horari familiar. Un dels responsables de la comparsa local Greskateam, en Jordi Rovira, ho posava en valor.

Per aquest motiu, nens i nenes es van acostar als Monjos per passar una bona jornada, plena de música i molta festa. L’Avril Castany explicava que l’any vinent voldrà participar a una carrossa i també explicava què és el que més li agrada de carnaval.

La Rua dels Monjos és una de les més multitudinàries de l’Alt Penedès, i de fet la Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos posava en valor que el bon dia que va fer, els va acompanyar a omplir els carrers de públic.

Marmaneu també ressaltava que des de fa quatre anys promouen un carnaval lliure de sexisme, tot el ressò que hi ha hagut durant els darrers dies.

Com ja és tradició, la rua dels Monjos es va poder seguir en directe per Penedès TV. Divendres vinent, dia 24, serà el torn de la rua de Vilafranca, que també es podrà seguir en directe per Penedès TV i que a més comptarà amb un punt lila fins les tres de la tarda davant l’escola Sant Josep i diverses parelles itinerants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: