Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El toc de matinades ha donat inici a la festivitat de Sant Fèlix

La plaça de la Vila ha estat un dels punts on aquest dilluns a les set del matí ha començat a sonar el toc de matinades.

Les matinades s’han recuperat aquest any a peu de carrer amb la participació de vuit colles de grallers repartides pels barris. Cada grup de grallers sortia des d’un punt fixat a cadascun dels barris i feia una cercavila pel mateix barri. Les matinades sempre són un moment esperat de la festa major de Vilafranca i, aquest any, encara més.

L’Oriol Rodríguez ha acompanyat els Grallers de l’Artús al Poble Nou.

Amb aquesta fórmula, les colles de grallers han conduït la gent pels carrers de cada barri durant una mitja hora per despertar la vila.

Josep M. Tobella, president de l’AVV del Poble Nou, explica que es van posar sobre la taula vàries propostes i que aquesta de fer matinades per barris ha funcionat bé.

Als barris, els participants a les matinades han pogut esmorzar amb un format diferent a l’habitual per seguir la normativa sanitària de prevenció de la Covid.

L’administrador Pere Nin també ha participat a les matinades. Explicava que per als administradors i administradores era important recuperar aquest acte.

Les matinades han donat inici a la festivitat de Sant Fèlix i han estat la prèvia també de la missa solemne de Festa Major, que aquest 30 d’agost ha estat presidida per Mossèn Joan Ramon Bullit, vilafranquí i rector de diverses parròquies del Penedès.

L’ofrena enguany ha anat a càrrec dels Gegants de Vilafranca, que no la feien des del 2001.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: