Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola aprova un pressupost de 4’7 milions d’euros per al 2020

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola aprova un pressupost de 4’7 milions d’euros per al 2020

Amb els vots a favor d’ApO, l’abstenció del PSC-Units i el posicionament contrari de JxO i ERC, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola va aprovar aquest dilluns a la nit el pressupost municipal per al 2020

L’alcalde i regidor d’hisenda, Lucas Ramírez, subratllava que el
pressupost, per valor de 4’7 milions d’euros, era equilibrat, complia la regla de la despesa i els requisits d’estabilitat pressupostària. En l’apartat d’ingressos es contempla un augment del 4’1% de recaptació per l’IBI; l’increment de prop d’un 9% en subvencions rebudes, incloent el conveni de serveis socials amb el Consell Comarcal, i la caiguda del 37 % en altres ingressos patrimonials perquè varia la regulació del cànon de l’aigua.
En inversions es destinen 212.000€, un 47% menys que l’aprovació inicial del pressupost d’aquest 2019. S’inclouen la realització dels projectes d’arranjament de les rotondes d’accés als nuclis i 80.000 € per a la redacció del projecte de convertir en plataforma única els carrers del casc antic de Moja. L’alcalde també posava l’accent en què una de les novetats era la reserva de 24.000 € per al programa de foment del lloguer assequible.
El regidor del PSC-Units, Joan López, explicava la seva abstenció dient que no havien trobat motius per votar en contra.
La portaveu del grup municipal de JxO, Mari Carme Villanueva, feia notar que la recaptació d’impostos directes s’incrementava un 4’17% i les taxes i preus públics un 3’25%, tot afegint que l’Ajuntament té l’obligació de prestar serveis per aquests impostos i taxes que paguen els olerdolencs.
També subratllava que en un pressupost de 4’7 milions d’euros, les inversions suposessin 212.000 euros, incloent el projecte de rotondes que ve de dos pressupostos enrere. Per JxO, el vot en contra es justificava perquè no se’ls ha deixat participar i hi veuen incoherències.
La portaveu del grup d’ERC, Fina Mascaró, va exposar que el pressupost en els darrers anys queda lluny d’executar-se en la seva totalitat. En data de 18 de novembre, l’execució era del 52%, mentre que les inversions fetes suposaven el 18% del que s’aprovava. Mascaró també indicava que, fruit de les constants modificacions, el pressupost inicial del 2019 s’havia incrementat un 69% i el capítol d’inversions un “689%”, amb partides que s’arrosseguen. En aquest punt, Mascaró va indicar que el pressupost inicial no recull inversions com el projecte del Bosquet o el nou Ajuntament. Des d’ERC també es saludava que s’iniciés el Pla de foment del lloguer assequible i es recordava que havia caigut l’ajuda a les empreses per a la contractació d’aturats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: