Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Socialistes de l’Alt Penedès valoren el llegat polític del vilanoví Jaume Casanovas

Socialistes de l’Alt Penedès valoren el llegat polític del vilanoví Jaume Casanovas

L’ex-alcalde de Vilanova va morir el passat 2 d’agost i va ser un dels principals impulsors de la Mancomunitat Penedès-Garraf i darrerament de Federalistes d’Esquerres al Penedès.

El passat 2 d’agost va morir Jaume Casanovas, alcalde de Vilanova i la Geltrú en els primers anys de la democràcia i un dels impulsors de projectes com la Mancomunitat de Municipis Penedès-Garraf.

Un grup de socialistes de l’Alt Penedès han fet un comunicat per posar en relleu la tasca que va dur a terme Casanovas al territori com a un dels impulsors del PSC a nivell polític, però també per exemple participant des del primer moment en l’impuls d’Unió de Pagesos.

El comunicat, signat per Àngels Navarro i els ex-alcaldes de Vilafranca Fèlix Sogas i Joan Aguado i l’ex-alcalde de Sant Sadurní Marcel Gabarró, recorda també que Casanovas va ser ideòleg i capdavanter del “Pacte del Penedès” (a principis dels anys 80), que volia fer una sola comarca del Penedès, a partir de les tres clàssiques, però que no va acabar fructificant.

De bon començament de la primera legislatura municipal (1979-1983), l’aleshores alcalde de Vilanova es va posar al capdavant d’un grup d’alcaldes de la comarca i afrontar que s’havia de resoldre el problema del tractament de la brossa. Van constituir la Mancomunitat Penedès-Garraf, i a partir d’allà es va construir la planta de tractament de residus sòlids i, després altres importants serveis que van fer possible resoldre per exemple els greus problemes de subministrament d’aigua que tenia el Penedès.

Aquests darrers tres anys havia estat un dels impulsors també de Federalistes d’Esquerres al Penedès, per continuar promovent els seus ideals de socialisme i federalisme

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: