Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comença el cicle de conferències dels Grups de Diàleg

El monjo de Montserrat, Bernabé Dalmau, posa com a exemples el papa Pau VI i el bisbe Òscar Romero, en la lluita per la pau.

Aquest dilluns s’ha iniciat el cicle de conferències dels Grups de Diàleg de la parròquia de Vilafranca d’enguany. La conferència ha estat protagonitzada pel monjo de Montserrat, Bernabé Dalmau, que ha parlat de dues figures de l’església sobre les quals ell ha escrit algun llibre, concretament el papa Pau VI i el bisbe Óscar Romero.

Tot i tractar-se de dues personalitats molt diferents, els dos tenen en comú que van ser bisbes i que van treballar per la pau.

El monjo Dalmau creu que tots dos es poden posar com a exemple per a la societat.

El Papa Pau VI era 27 anys més gran que el bisbe Óscar Romero. Un era italià, mentre que l’altre va veure a Amèrica, però van tenir una trobada important a Roma. I el passat 14 d’octubre les dues figures van tornar a coincidir, quan el Papa Francesc els va canonitzar a tots dos.

Pau VI va ser papa del 1963 al 1978. Successor del Papa Joan XXIII, va continuar el Concili Vaticà II, que va tancar el 1965, aplicant de les seves nombroses reformes, i va fomentar la millora de les relacions ecumèniques amb ortodoxos orientals i protestants, que va donar lloc a moltes reunions i acords històrics.

Óscar Romero va ser arquebisbe de San Salvador, i va ser assassinat per la seva defensa dels drets humans enfront de la tirania dels governs militars.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: