Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’espai sobre la llosa de la via a Vilafranca passarà a dir-se Parc de l’1 d’octubre

Pere Regull acompanyat de regidors del grup municipal del PDeCAT ha explicat avui, coincidint amb el primer aniversari de l’1 d’octubre de 2017, que faran aquesta proposta a la comissió de nomenclàtor

L’alcalde vilafranquí ha recordat que en aquella data el poble va votar i va ser reprimit de manera desproporcionada. Entre 13.000 i 14.000 vilafranquins i vilafranquines van participar en aquells jornada i calia recordar-la per tot el que va representar.

Regull ha explicat que es tracta d’un espai que ara per ara no te nom, i per tant no es genera cap conflicte ni cap problema amb els veïns. Una proposta que lliga també amb un desig expressat per la majoria de grups municipals i per un sentiment majoritari a la població.

L’anunci l’han volgut fer públic aquest dilluns, coincidint amb el primer aniversari de l’1 d’octubre. I l’han fet uns minuts abans de participar en un acte institucional que s’ha fet a la plaça de la vila, amb la lectura d’un manifest per recordar precisament aquesta data i tot el que va succeir també en els dies posteriors.

Prop de 200 persones s’han concentrat a la plaça on un grup de persones mostraven els cartells recordant els centres on es va votar a Vilafranca el passat 1 d’octubre. El manifest l’han llegit per parts diferents persones, i en el moment que ho feia l’alcalde Pere Regull alguns dels assistents han cridat que retirés la bandera espanyola del terrat de l’Ajuntament. Un crit al que s’ha sumat la majoria de la plaça un cop ha acabat la lectura del manifest.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: