Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’anada a ofici, amb molt de públic, ha escalfat motors pel dia gran de la festa major

A un quart de deu del matí, els balls de la festa major de Vilafranca, encapçalats pel Drac original i el ball de Diables enfilaven cap a la plaça Jaume I.

Tots els balls feien entrada a la plaça i ballaven una coreografia davant de Santa maria davant d’un públic molt nombrós i eminentment familiar.

Un cop han entrat els balls, ha estat el torn de la Moixiganga que, com cada dia 30 d’agost, ofereix els seus quadres per Sant Fèlix. Més tard entraven a la plaça els Falcons i les colles castelleres. A més, de les locals, les colles que actuen avui a la diada de Sant Fèlix: Minyons de Terrassa i Vella i Joves de Valls.

Totes les colles han ofert un pilar d’homenatge al monument als castellers de Josep Cañas que presideix la plaça i que ha estat recentment restaurat.

Un cop ha començat l’ofici, les peces han estat col·locades davant del palau Baltà. Com és tradició, moltes famílies aprofiten aquest moment per fotografiar-se amb els cavalls de les cotonines, els Gegants, l’Àliga, els Nans o els Capgrossos.

Entre les persones que no han deixat passar aquest moment hi havia la Gemma. És vilafranquina però ja fa anys que viu a Barcelona i no es volia perdre la festa major.

L’anada a ofici ha estat multitudinària. Tot seguit la plaça s’ha buidat. La gent aprofitava per anar a esmorzar i així afrontar un dia que serà llarg amb forces.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: