Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El nombre de comerços es recupera

L’any 2008, poc abans que esclatés la crisi econòmica, el nombre de comerços a Vilafranca era de 836.

Aquest any se situa en 820 amb un ritme d’inici de noves activitats econòmiques que fa preveure que aviat s’assoliran les xifres de fa deu anys.

El regidor de Promoció Econòmica Joan Manel Montfort explica que el sector del comerç ha patit molt els efectes de la crisi i, en el cas de Vilafranca, la desaparició de Caixa Penedès i tota l’activitat que generava l’entitat, ha causat més estralls encara. D’aquí que l’índex de l’atur a l’Alt Penedès superés durant un temps la mitjana catalana. Però, segons el regidor, la situació es normalitza.

Montfort destaca, però, que hi ha una major rotació de negocis que abans de la crisi no es produïa a Vilafranca. El regidor diu que les principals amenaces a les quals s’enfronta el comerç a Vilafranca són la compra per internet i la fugida de la possible clientela a entorns comercials més potents. Per a combatre aquests dos aspectes, Montfort aposta per fer una vila més atractiva.

Preguntat pels preus del lloguer de locals comercials, especialment al centre de la vila, Montfort diu que és una qüestió d’oferta i demanda.

El regidor també insisteix en l’oferta d’aparcament, tant gratuït com de pagament, que hi ha a la ciutat per a facilitar les compres.
El sector comercial a l’Alt Penedès compta amb més de 6.000 treballadors i treballadores.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: