Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El bibliobús Montau roda des del novembre amb vehicle i serveis nous

El nou vehicle del Bibliobús Montau està rodant des del passat mes de novembre per les carreteres de l’Alt Penedès i el Garraf.

Continua fent la ruta habitual amb alguns canvis. Principalment la substitució del municipi de Torrelavit, que ara quedarà cobert pel Bibliobús El Castellot en no cabre el nou vehicle del Montau a l’emplaçament habitual; i la incorporació de Sant Llorenç d’Hortons a la llista de municipis on dona servei.

El Bibliobús Montau és ara més gran, gràcies a una part extensible, disposa de xarxa wi·fi, pantalles i servei de d’auto préstec. Entre altres novetats, el nou vehicle permetrà acollir activitats, sobretot adreçades als lectors més petits.

M. José Salmerón és la directora del Bibliobús Montau.

El nou vehicle també és accessible per a persones que van en cadira de rodes gràcies a la incorporació d’una plataforma.

El Bibliobús Montau feia parada aquest dimecres al migdia al costat de l’escola d’Avinyonet del Penedès. Allà, la seva directora explicava el perfil del públic que solen tenir al Montau.

A Avinyonet, els nens i nenes de l’escola aprofiten l’hora de la sortida per passar pel bibliobús i agafar llibres, còmics, i contes en préstec. Segons ens expliquen la Paula i el Julen, que fan sisè de primària, ho tenen com una rutina.

La Paula i el Julen creuen que la visita, cada quinze dies, del bibliobús Montau ajuda a fomentar la lectura.

També la Xènia i la Marta, que fan cinquè i quart de primària respectivament, són usuàries habituals del bibliobús.

El Bibliobús Montau, a banda d’Avinyonet del Penedès, fa parada a Les Cabanyes, Sant Joan de Mediona, Sant Pere Sacarrera, Olesa de Bonesvalls, Olivella, Pacs, El Pla, Puigdàlber, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Llorenç d’Hortons, Lavern, Ordal, Sant Pau d’Ordal i Vilobí del Penedès.

La M. José Salmerón explica que la valoració que fan els usuaris i usuàries del servei és molt bona, en general.

La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona compta actualment amb deu bibliobusos que donen servei a 110 municipis amb un total de 161.000 habitants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: