Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Commemoració a Vilafranca del dia Internacional contra la violència a les dones

Erick Pescador va oferir una xerrada entorn a les noves masculinitats i la Pau

El sociòleg, psicòleg social i sexòleg Erick Pescador va reflexionar ahir al voltant de "Les noves masculinitats i la Pau". Pescador es especialista en temes de gènere, masculinitats i violència i va presentar ahir algunes de les reflexions extretes del projecte Ulises. El projecte inclou diversos tallers tant a alumnes d’escoles i institut com a col·lectius d’homes que debaten el paper de la masculinitat. A través d’aquestes pràctiques s’analitza quin és el paper que actualment juga l’home a nivell domèstic, un nivell on sovint encara no s’equipara en deures al gènere femení.

La xerrada es va organitzar des de el pla per la igualtat i dins dels actes que ahir commemoraven el dia internacional contra la violència a les dones. Des de la regidoria de participació ciutadana es remarcava ahir la importància de seguir commemorant aquest dia.

En la xerrada no es van analitzar únicament alguns dels mecanismes que porten a la violència i a la voluntat de dominar sinó també de les pautes de formació i comportament que sovint porten a un tracte desigual entre gèneres.

I també ahir al vespre, a la plaça de la vila una encesa d’espelmes i una concentració va recordar a totes les víctimes de maltractaments. La Candidatura per la unitat popular va organitzar aquest acte per recordar les més de 1500 dones que han denunciat maltractaments, les 32 persones víctimes mortals per violència de gènere. L’acte va servir també per reclamar mesures preventives d’anàlisi i resolució de l’arrel d’aquest problema, que any rera any segueix deixant víctimes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: