Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Sadurní està a punt de perdre la subvenció per a la construcció de la nova biblioteca

Davant de les preguntes formulades del PSC a la comissió informativa, el regidor d’hisenda, Josep Maria Ribas, reconeix que actualment es compleixen tots els criteris per a perdre la subvenció.

En un comunicat el PSC explica que ja ho havia advertit reiteradament per la manca d’implicació que el PDeCAT ha mostrat en aquests darrers anys envers el projecte del Centre Cultural, que inclou la nova biblioteca.

En el període comprès entre el 2011 i el 2014, CIU i la seva portaveu i actual alcaldessa, Maria Rosell, que estaven a l’oposició, van fer d’aquest projecte el seu camp de batalla i el van criticar durament. Van demanar a través d’una moció que se celebrés una consulta popular per a continuar amb aquesta obra. De fet, CIU es van comprometre a celebrar-ne una en el seu programa electoral del 2015, si guanyaven les eleccions. Però quan posteriorment van firmar el pacte de govern amb ERC, van llençar les crítiques i les promeses a la paperera, i van presentar en un Ple Extraordinari la inversió de 2.270.000 € per a l’execució del Centre Cultural, amb la nova biblioteca.

Els temps eren molt ajustats i l’obra s’havia de finalitzar abans del 31 de desembre del 2016, si no es volia perdre la subvenció.

Finalment sembla que no han arribat a temps. Segons les informacions facilitades pel regidor d’hisenda i urbanisme, Josep Maria Ribas, a la comissió informativa, el tancament comptable de l’obra s’ha realitzat a finals del mes de febrer del 2017.

Per aquest motiu, i després que el Grup Municipal Socialista assenyalés algunes incidències comptables detectades en les actes de la Junta de Govern en referència a aquesta obra , Josep Maria Ribas va haver de reconèixer finalment que en l’actualitat compleixen tots els criteris per perdre la subvenció de 770.000 €.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: