Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

17a edició de la fira musical

La fira musical escolar centra la seva dissetena edició en la percussió, el fagot i l’oboè i les flautes de bec.

Des d’aquest dilluns i fins dimarts vinent, a l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet s’estan fent 126 audicions de petit format adreçades als prop de 2.000 nens i nenes que cursen de 1r a 4t de primària a les escoles de Vilafranca. També l’alumnat de l’Escola Delta-L’Espiga participa en aquesta activitat.

Les audicions configuren la Fira Musical, una activitat de sensibilització musical que des de fa alguns anys organitza l’Ajuntament de Vilafranca amb la col·laboració del professorat de música de les escoles que hi participen. El projecte preveu una programació que s’aplica al llarg de quatre cursos escolars. Cada curs es dissenya un paquet de tres audicions, cada una d’elles amb instruments musicals d’una determinada família. Amb això s’aconsegueix que en acabar els quatre primers cursos de primària, els nens i nenes de les escoles de la vila hagin participat en un total de dotze audicions diferents -tres per any- aconseguint un coneixement molt vivencial d’un gran nombre d’instruments i l’experimentació de la música en directe a càrrec de músics penedesencs.

Enguany, la proposta que s’ha dissenyat consta de tres audicions: de percussió, fagot i oboè i quartet de flautes de bec.

D’altra banda, diumenge a les 12 del migdia, a l’Auditori Montserrat Junyent de l’Ateneu Municipal, tindrà lloc la Fira Musical Familiar, una activitat de sensibilització familiar per potenciar l’hàbit d’escoltar música i el coneixement de diferents instruments. Aquest any toca el torn a la percussió i la proposta és una audició-concert amb la bateria i la petita percussió com a protagonistes: timbales, marimba, vibràfon, carrillons, metal·lòfons o xilòfons.

L’activitat és gratuïta per als nens/es i té un preu de 3 euros per als adults. No cal inscripció prèvia i l’aforament és limitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: