Bons hàbits alimentaris perquè els petits creixin sans
L’alimentació dels més petits és un tema del qual es té molta cura a les escoles.
Instaurar bons hàbits alimentaris és bàsic perquè els nens i nenes creixin sans i puguin gaudir d’una bona salut un cop són adults. A l’escola Estalella i Graells de Vilafranca, la Montserrat Canyelles és la responsable del servei de menjador. Comenta que l’escola ofereix menús equilibrats i amb productes de mercat.
L’etapa més complicada és la primera, ja que la canalla ha d’assumir la varietat del menjar i provar gustos i textures que fins llavors no coneixia.
Com comentava Canyelles, les famílies també han de vetllar perquè els seus fills i filles tinguin una bona alimentació a casa. La Raquel Torra té tres fills i explicava com s’ho fa perquè mengin de tot.
Pel que fa al dinar que els nens fan a l’escola, s’acompanya amb aigua mineral i mai amb cap altre tipus de refresc. Per postres, la majoria dels dies hi ha fruita del temps i, algun cop iogurt o formatges.