Satisfacció entre els professionals pel nivell de la Technifira Innova 09
La Technifira Innova 2009 es tanca amb menys participació però amb bones sensacions per part de cuiners, productors i distribuïdors.<br />
La Technifira Innova 2009 que organitza l’empresa vilafranquina Contorni Caoland tancava portes ahir a la nit després de dos dies d’activitat intensa que han fet passar per Vilafranca unes 2.000 persones del sector de la gastronomia i la restauració. Tot i que el nombre d’expositors era una mica inferior al de l’anterior edició i se situava en uns 150, la sensació continua sent d’èxit gràcies a la qualitat dels plats que s’hi han elaborat, el gran nombre de demostracions i conferències que han tingut lloc en el marc de la fira i l’àmplia participació de cuiners i pastissers en els certàmens de les Copes d’Espanya de Cuina i de Pastisseria. Precisament la celebració d’aquests certàmens a Vilafranca ha resultat ser tot un encert, tal com comentava el president del Jurat i director de l’Institut d’Investigació i Recerca Culinària Xavier Mestres. Mestres destacava de la Technifira que, a diferència de les grans fires internacionals, la proximitat resulta un valor afegir molt important.<br /><br />Alguns dels participants en aquests certàmens també apuntaven que l’ambient de la competició havia estat molt interessant.<br /><br />Els premis de la Copa d’Espanya de Cuina van recaure en Sergio García, de Múrcia, Juan Ramon Piñeiro, d’Àlaba, i Juan Manuel García, de Sevilla, que va ser el gran triomfador d’aquesta edició caracteritzada per un altíssim nivell dels participants segons el jurat. També es va premiar les postres d’or de Fèlix Baztán. Els premis de pastisseria es dividien en sucre, que va guanyar el pastisser de Castelló César Romero, i xocolata, que va ser pel valencià Mario Padial.<br />Aquesta competició va ser presentada pel periodista de Ràdio Vilafranca i Penedès Televisió Carles Gala.
<br />Pel que fa als premis de la Fundació Livania, que van ser atorgats el dilluns al vespre, es va reconèixer la tasca de persones, establiments i escoles que donen valor a la cuina apostant per la innovació i la creativitat. Alguns dels premiats van ser el restaurant Via Veneto de Barcelona, un guardó que recollia Pere Monje; el cuiner Carles Gaig, la cuinera de postres Núria Gironès o l’escola de la Mey Hoffman. El lliurament de premis va comptar amb les intervencions del director de la fira David Boada, que va explicar perquè s’atorguen aquests guardons, i l’alcalde de Vilafranca Pere Regull, que va felicitar els organitzadors pel seu coratge i la seva professionalitat en un any marcat per la crisi.
<br />La Technifira va deixar també moments molt interessants com la demostració dels anomenats bombons "saciants" de l’empresa Bombones Lola, que van aixecar molta expectació, o l’elaboració en directe de les postres guanyadores del World Chocolate Master fa només dues setmanes per part del seu creador Sergi Vela.