El conseller Llena presenta Oriol Guevara com a nou director de l’INCAVI
El nou director de l’INCAVI Oriol Guevara vol la màxima implicació per estructurar el sector de la vinya i el vi.
Oriol Guevara, el fins ara president de l’Associació Catalana d’Enòlegs, ha estat presentat aquest migdia com a nou director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi. L’acte de presentació ha tingut lloc a la seu de l’INCAVI, al Centre Àgora de Vilafranca i ha comptat amb la presència i les intervencions del conseller d’Agricultura Joaquim Llena i el director sortint Joan Aguado, que va deixar el càrrec recentment per motius personals.<br />Oriol Guevara ha deixat clar que vol aconseguir la màxima implicació de tots els agents del sector vitivinícola per a tirar endavant una estructuració que permeti millorar una situació actual molt complicada, especialment per la crisi dels preus.
Tot i que encara no ha volgut parlar d’accions concretes, Guevara proposa una estructuració clara del sector. De moment, però, cal posar totes aquestes idees sobre el paper.
Per la seva part, el conseller Joaquim Llena ha lloat l’experiència del nou director de l’INCAVI i ha volgut agrair a Joan Aguado la feina feta al capdavant de la institució durant els darrers anys.
Llena també ha comentat que entén perfectament la indignació dels viticultors a causa de la rebaixa constant dels preus però ha afirmat que el sector és madur i pot treballar per intentar solucionar els problemes que l’afecten.
El vilanoví Oriol Guevara és enginyer tècnic en indústries agroalimentàries per l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona, i té estudis d’enologia i viticultura per la Universitat de Califòrnia – Davis, als Estats Units, així com un Diploma Nacional en enologia per la Universitat de Borgonya, a França. <br />La seva formació acadèmica es completa amb un Màster en comerç internacional i màrqueting del vi pel Centre d’Economia i Màrqueting Superior del Penedès i la Universitat Internacional de Catalunya.<br />Professionalment, Guevara té una dilatada experiència ja que es dedica al món del vi des de l’any 1988. Ha treballat en diferents zones vitivinícoles de quatre països, i en empreses productores, com Mas Gil, Miquel Torres, o Codorniu. A més, és propietari i director d’OGS Consulting, una assessoria vitivinícola tècnica i comercial.